[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Wino MangoPrzepis nr.01Obierz owoce, oddziel mi¹¿sz od pestki, pokrój w drobne kawa³ki, w³Ã³¿ doplastikowego sitka, zgnieæ w rêkach, zanurz w gotuj¹cej wodzie.Dodaj resztêsk³adników, pozostaw na 12h w temperaturze pokojowej.Dodaj dro¿d¿y winnych.Po10 dniach wyjmij sitko z baniaka, lekko wyciœnij owoce.Po zakoñczeniufermentacji œci¹gnij znad osadu.Wino jest najlepsze dopiero po 1 - 2 latachle¿akowania.Przepis na 5 litrów wina:Wino Mango1,87 kg.owoców mango1,37 kg.cukru10 g.kwasu cytrynowego2g.enzymu pektynowego2g.po¿ywki0,5 g.taninydro¿d¿e winnewoda do objêtoœci 5 litrówXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
[ Pobierz całość w formacie PDF ]