[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Musaka z cukini¹ II (rodzaj zapiekanki)Sk³adniki: 50 dag miêsa mielonego, 5-6 m³odych cukini, 3 ³y¿ki t³uszczu, 4m³ode zielone cebulki, 1 wi¹zka kopru, 1 ³y¿eczka mielonej papryki, czarnypieprz do smaku, 1 szklanka soku pomidorowego, 2 jajka, 1 ma³a œmietana, 1³y¿ka przysma¿onej m¹ki, sólMiêso dusiæ z drobno pokrojon¹ cebul¹ na 1 ³y¿ce t³uszczu.Dodaæ pieprz ipaprykê, sól, drobno posiekany koper.Cukiniê pokroiæ w kostkê, dusiæ podprzykryciem w 2 ³y¿kach t³uszczu i 2 ³y¿kach wody.Gdy zmiêknie ca³kowiciedodaæ do miêsa, dobrze wymieszaæ i zalaæ sokiem pomidorowym.Piec w œrednionagrzanym piekarniku dopóki nie odparuje woda.Roztrzepaæ jajka ze œmietan¹ im¹k¹, zalaæ musakê.Piec jeszcze 10-15 minut
[ Pobierz całość w formacie PDF ]